O mnie
Witaj!
Jestem psychologiem oraz dietetykiem, z pasji i wykształcenia.
Ukończyłam studia magisterskie z psychologii o specjalności klinicznej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, studia licencjackie z dietetyki na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, a także I stopień specjalistycznego szkolenia psychoterapeutycznego w Szkole Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu. Aktualnie kontynuuję uprawianie nauki jako doktorantka na Wydziale Biologii UAM, pracując na pograniczu biologii i psychologii.

Empatia i zrozumienie
Udzielam wsparcia psychologicznego i pomocy psychologicznej we wszelkich trudnościach pojawiających się na linii psychika – jedzenie. Pracuję przede wszystkim z zaburzeniami odżywiania, zaburzeniami lękowymi i nastroju. Interwencje psychologiczne opieram o nurt poznawczo-behawioralny, z wykorzystaniem podejścia tzw. 3 fali. Moje zainteresowania zawodowe w największym stopniu związane są z czynnikami prowadzącymi do nieprawidłowej masy ciała. Dietetycznie i psychodietetycznie prowadzę także pacjentów z zaburzeniami gospodarki hormonalnej. W praktyce psychodietetycznej kieruję się podejściem evidence-based practise. Ważna jest dla mnie empatia, zrozumienie pacjenta, atmosfera pełna bezpieczeństwa i zaufania oraz holistyczne podejście do problemów ze zdrowiem.
Najważniejsze kwalifikacje:
- Uniwersytet SWPS w Poznaniu, Szkoła Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej Uniwersytetu SWPS pod kierownictwem dr Agnieszki Popiel i dr Ewy Pragłowskiej, I stopień szkolenia psychoterapeutycznego (2019 – 2021)
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, kierunek: biologia, studia doktoranckie (2017 - aktualnie)
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, kierunek: psychologia; specjalności kliniczne: 1. Psychoterapia zaburzeń psychicznych, 2. Seksuologia kliniczna; studia jednolite magisterskie (2012 - 2017)
- Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, kierunek: dietetyka; specjalność: Doradztwo i konsultacje dietetyczne; studia licencjackie (2016 - 2019)
- Specjalista przyjazny Insulinoopornym (SOIT - School of Insulinresistance Therapy, edycja maj 2018)
- Dietetyk Instytutu Edukacji Żywieniowej 2018 (cykl 10. szkoleń, m.in. Płodność a dieta - zaburzenia owulacji i wybrane zaburzenia hormonalne, Endometrioza i PCOS - zalecenia diagnostyczno-żywieniowe; Zastosowanie diety roślinnej w leczeniu insulinooporności)